Hoe verloopt alles?

Hoe gaat de zoektocht naar een gouden mandje in zijn werk?

U hebt de keuze gemaakt van een raskatje in huis te nemen maar hoe gaat het nu verder?

Eerst en vooral kiest u welk ras u het meeste aanspreekt of het beste bij uw thuissituatie past. Daarna gaat u op zoek naar de cattery waar u zich het beste bij voelt. 

Waar u op moet letten bij de cattery keuze

Is de ruimte waar de poezen zitten proper? Propere bakken, proper drinken en nette eetbakjes. Een vuile leefruimte geeft meer kans op ziektes of infecties.

Hoe zien de katten en kittens eruit? Vuile oogjes of vacht is geen goed teken! Poezen die lopen te snotteren en niezen geeft ook geen vertrouwen en niemand wil een ziek dier.

Is de moederpoes aanwezig? Broodfok komt vaker en vaker voor, daarom is het belangrijk dat de moederpoes aanwezig is en er goed uitziet. De kater is meestal niet aanwezig omdat de meeste cattery's aan uitdekkingen doen.

Hoe verloopt het contact met de fokker? Als u geen goed gevoel hebt bij de fokker of deze tegenstrijdige informatie geeft kan u best verder zoeken. Een beetje goede fokker is begaan met het welzijn van de kittens en hun nieuwe thuis. Vaak word er ook gevraagd van af en toe te laten weten hoe het met de kitten gaat. 

Zijn de ouders getest? Dit om nare erfelijke ziektes uit te sluiten. Meer info over waarom 'kittens van geteste ouders' zal u binnenkort op onze website kunnen vinden.

Nu de cattery en het ras gekozen is gaan we verder met hoe de kittenverkoop bij ons verloopt.

Het eerste contact

Wij verkopen nooit een kitten zonder de koper gezien te hebben! We verkopen geen kittens als verjaardag of kerstkado en willen zeker zijn dat ze een goede thuis krijgen. Ook werken wij met een verkoopcontract. Dit dient enkel ter bescherming van onze verkochte kitten. Een voorbeeld van wat er in dit contract staat is dat als u toch een nieuwe thuis voor de kat zoekt om welke reden dan ook dat de poes terug naar onze cattery komt. Dan kijken wij zelf voor een nieuw huisje. Dit alles bespreken we bij het eerste bezoek aan de cattery.

Tijdens de laatste week van de zwangerschap en tijdens de eerste weken na de bevalling laten wij geen bezoek toe in de cattery. Foto's van de kittens zal u kunnen terug vinden op de site om zo u kleine spruit te zien opgroeien. Na de eerste enting bent u welkom om te komen kijken en een kitten uit te kiezen. Deze keuze maakt u best niet op uiterlijk maar op gevoel. U kiest best voor de kitten waar u de leukste connectie mee hebt. Op deze moment vragen wij een voorschot om 'funshoppers' te vermijden en maken we alle papierwerk in orde. Vanaf dan kan het aftellen beginnen!

De grote verhuis

Als de kitten oud genoeg is mag ze het nestje verlaten. Bij ons is dit 13-14 weken. Deze leeftijd staat vast! Ook brengen wij de kitten zelf naar hun nieuwe huis. Dan krijgt u ook ineens het eigendomsbewijs, het vaccinatie boekje en een kittenpakket. Ook zal u een brochure krijgen met wat extra informatie over je katje en enkele tips voor de eerste dagen na de verhuis. Naargelang of we de stambomen al hebben krijgt u deze dan ook al. Indien niet word deze later opgestuurd. Elke kitten die hier vertrekt zal 2x ge├źnt, ontwormd, gechipt en gesteriliseerd zijn. Ook krijgen ze een paspoortje mee en een leuk kittenpakketje. 

Graag worden wij af en toe op de hoogte gehouden van onze nestjes. Altijd leuk om te zien hoe ze opgroeien en evolueren. Ook blijven we steeds bereikbaar voor onze kittenkopers!

Indien u hierover nog vragen heeft of meer in formatie wil kan u steeds met ons contact opnemen.

 

Website gemaakt door Janssen Marlies  |  2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin